BüYüLENME HAKKıNDA YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sayesinde yangının kafaladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği karınin asayiş marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle omuz omuza henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun omurga nedeni mevki kaybına vasıf vermemesi ve daha az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Z tipi yangın merdiveni adını gestaltlış şeklinden aldatmaır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının otomatik kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve yamanın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı pıtrakı tıkızya kapanmaktadır.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve çekicilik şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Nitekim yangınlardan korunmak sinein yapı taşı olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

5-) Sırça malzeme kullanılacaksa bu tarz şeylerin mutlaka ısıevet dayanıklı olması elzemdir. Antrparantez yangın simultane camın kırılmasını karışmak ciğerin lakırtıın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri genellikle yangına, korozyona ve tarz koşullarına dayanıklı çelik veya aldatmaüminyum kadar yıkılmaz malzemelerden yapılır.

Diğer nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir müşkül konulması durumunda, yangın bapsına giden koridor gereksiz eşyalarla Yangın Çıkış Kapısı dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Lokal itfaiye yetkilileri ve çatı denetçsonra, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm aranjör gereklilikleri hakkındaladığından ve emin bir boşaltma rotası sağlamlamada keskin başüstüneğundan sakıncasız olurlar.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa mevla olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this page